Educatie de calitate pentru o scoală mai bună

Colegiul Național „Elena Cuza”, București
Catedra de limba și literatura română română

lansează invitația la

METODICA LIMBII ȘI LITERATURII ROMÂNE
CONCURS NAȚIONAL DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE PENTRU ELEVII DIN LICEELE PEDAGOGICE
„EDUCAȚIE DE CALITATE PENTRU O ȘCOALĂ MAI BUNĂ”

 

17 mai 2016
București

Secțiuni:

  1. Tradiţional şi modern în metodica predării limbii şi literaturii române în învăţământul preșcolar și primar
  2. Lecția de diplomă la disciplina limba și literatura română, prima probă de măiestrie didactică
  3. Aspecte inter- și transdisciplinare în comunicarea didactică vizate de metodica predării altor discipline de studiu din învățământul preșcolar și primar

Participanți de la clasele cu profil pedagogic:

  1. Elevi – individual sau în echipe de 2-3 elevi
  2. Profesori metodiști, profesori coordonatori ai practicii pedagogice

Se acordă diplome de participare.

Prezentare:

Educație de calitate pentru o școală mai bună” este un concurs de comunicări ştiinţifice pentru elevii din liceele pedagogice, cuprins în Calendarul concursurilor naţionale şcolare organizate în anul şcolar 2014-2015, fără finanțare M.E.N., și desfășurat, la inițiativa doamnei inspector general dr. Anca-Denisa Petrache, de catedra de limba și literatura română împreună cu echipa de profesori metodiști a Colegiului Național „Elena Cuza” din București.

Concursul naţional este destinat elevilor de la profilul pedagogic, dar și profesorilor metodiști sau coordonatori ai practicii pedagogice, care sunt invitați să participe on-line cu lucrări cu caracter preponderent practic, aplicativ.

Scopul concursului este de a oferi celor interesați exemple de bune practici educaționale creative în proiectarea și realizarea activității didactice în învățământul preșcolar și primar. De aceea lucrările vor avea caracter preponderent practic, aplicativ.

Formula de popularizare a lucrărilor participante se dorește a se constitui într-un instrument de lucru util, o lucrare în format electronic (e-book), cu titlul concursului, disponibilă on-line, începând cu 10 iunie 2015, pe site-ul liceului http://cnelenacuza.uv.ro/ și pe blogul catedrei de limba română.

 

Condiții de redactare:

Documentele word vor avea 7-10 pagini, scrise în Arial 11 la un rând și jumătate. Textul va fi însoțit de note de subsol cu indicarea autorului, titlului, paginii, iar la sfârșitul fiecărei lucrări vor fi transcrise sursele bibliografice utilizate (nume și prenume autor, titlu lucrare, editura, loc, an).

Fiecare lucrare va cuprinde pe prima pagină (în afara numerotării): titlul, liceul, numele profesorului îndrumător, numele elevilor, clasa.

Lucrările pot conține în anexe scurte înregistrări video sau fotografii.

Condiții de transmitere:

Documentul Word va fi denumit astfel: prescurtare judet_nume oras_ nume liceu_ primele doua cuvinte din titlul lucrării (de exemplu: B_Bucuresti_CNEC_Metodica romana).

Documentul va fi trimis pana pe 17.05.2016, la adresele:

 catedraderomanacnec@gmail.com,

 ilie_roxana_luminita@yahoo.com .

 

coordonatori proiect:
Marilena Lascăr, dr. Roxana Ilie

Lasa-ne un comentariu