OLIMPIADA DE MATEMATICĂ – etapa județeană/a sectoarelor municipiului București – clasele a VII-a, a VIII-a
Descarcă aici rezultatele finale – după soliționarea contestațiilor:
Rezultate finale OM – Județeana – clasele VII-VIII
Descarcă aici rezultatele inițiale:
CN ELENA CUZA – Rezultate Inițiale OM – Județeana – clasele VII-VIII
CONTESTAŢIILE SE PRIMESC LA ADRESA DE E-MAIL
contestatiiolimpiadamatematica2024@cnelenacuza.ro
Marți, 12 MARTIE 2024, ÎNTRE ORELE 8.00-11.00
Candidații claselor V-XII depun eventualele contestaţii pe subiecte.
Un candidat participant la etapa județeană/sectoarelor municipiului București a Olimpiadei Naționale de Matematică poate contesta punctajul obținut la adresa de e-mail dedicată centrului de concurs. Contestațiile se iau în considerare doar dacă sunt depuse în intervalul de timp specificat în prezentul anunț, doar la adresa de e-mail specificată în acest anunț și doar prin completarea cererii, însoțită de dovada identității elevului care depune contestație!
Decizia Comisiei de organizare, evaluare și soluționare a contestațiilor este definitivă şi nu poate fi modificată ulterior, conform Art. 17, alin. 1), din Regulamentul specific de organizare și desfășurare a Olimpiadei Naționale de Matematică nr. 24857/31.01.2024
Conform hotărârii Consiliului Consultativ la disciplina matematică, la etapa județeană/sectoarelor municipiului București, lucrările contestate nu pot fi vizualizate!
Descarca: MODEL CONTESTATIE
Pentru soluțiie și bareme, accesați Societatea de Stiinte Matematice din Romania (ssmr.ro)
-
Intrarea elevilor în sala de concurs se va face în intervalul orar 08:00 – 08:30
având asupra lor documente de identitate (carnet de elev cu poză, vizat pe anul şcolar 2023-2024 sau CI/paşaport).
-
Ora de începere a Olimpiadei este 09:00
Accesul în unitate se face pe la intrarea elevilor.
Săli de concurs:
Sala 1, Sala 2, Sala 3, Sala 4 – Parter
Sala 5, Sala 6, Sala 7, Sala 8 – Etaj 1
Descarcă: Repartiția pe săli a candidaților participanți la OM Municipiu
Rezultatele înainte de contestații – 11 martie 2024 – ora 14.00
Rezultatele finale – 14 MARTIE 2024
Extras din Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Matematică Nr. 24857/31.01.2024
ART. 2
- ONM se desfășoară la clasele V-XII, în următoarele etape: pe școală, locală, județeană/a sectoarelor municipiului București și națională. Participarea la ONM este deschisă tuturor elevilor, respectând principiul egalității de șanse și nediscriminării, de la toate formele de învățământ de stat, particular și confesional.
ART. 3
(1) Participarea elevilor la ONM este opțională și individuală. La etapele superioare (județeană/a sectoarelor municipiului București, națională) ale olimpiadei nu pot fi înscriși elevi care nu au participat la etapele anterioare.
(2) Elevii pot participa la ONM la nivelul corespunzător clasei în care se află, de la etapa pe școală până la etapa națională, inclusiv. Nu se admite participarea elevilor de la clasele superioare la clasele inferioare. În cazul în care un elev dorește să participe la o clasă superioară celei în care este înmatriculat, în cadrul aceluiași nivel de învățământ, o poate face fără a mai participa și la clasa sa. În acest sens, anterior etapei pe școală, elevul trebuie să își exprime opțiunea într-o solicitare înregistrată la inspectoratul școlar al județului/municipiului București în care este înmatriculat, păstrând această opțiune pentru toate etapele ONM din anul școlar respectiv.
ART. 5
(1) În cadrul ONM se susține o singură probă scrisă pentru fiecare etapă.
(2) La clasele V-VI, proba scrisă are durata de 3 ore, la toate etapele.
(3) La clasele VII-XII, proba scrisă are durata de 3 ore, pentru etapele locală și județeană/a sectoarelor municipiului București, respectiv de 4 ore pentru etapa națională a ONM.
(4) În situații justificate (de exemplu, întrebări legate de formularea subiectelor), Comisia de organizare corespunzătoare etapei respective, respectiv Comisia Centrală poate extinde timpul de desfășurare cu cel mult 30 de minute.
ART. 6
(1) Pentru fiecare an de studiu/clasă Comitetul Științific al ONM din cadrul SSMR elaborează programa specifică etapelor locală, județeană și națională a ONM și o transmite, pentru avizare, inspectorului/consilierului/expertului cu atribuții în coordonarea competițiilor, din ME.
(2) În condiții excepționale, programa poate fi adaptată/revizuită cu cel puțin 5 zile înainte de data de desfășurare a etapei locale/județene/a sectoarelor municipiului București/naționale.
(3) Programele de olimpiadă se postează pe site-ul SSMR și pe site-urile inspectoratelor școlare.
(4) Pentru fiecare clasă, în programa de olimpiadă sunt incluse în mod implicit conținuturile programelor de olimpiade din clasele anterioare.
(5) Pentru rezolvarea problemelor propuse la diferitele etape ale ONM pot fi folosite cunoștințe suplimentare față de programa școlară. Folosirea corectă de către elevi, în redactarea unei soluții, a unor teoreme din programa de olimpiadă, fără a prezenta demonstrațiile acestora, conduce la acordarea punctajului maxim prevăzut în baremele de corectare.
ART. 10
- Etapa județeană/a sectoarelor municipiului București a ONM se desfășoară cu prezență fizică și cu respectarea Calendarului competițiilor naționale pe discipline școlare, elaborat anual de Comisia națională pentru coordonarea competițiilor școlare, în una sau mai multe unități de învățământ desemnate de inspectoratele școlare.
(3) Etapa județeană/a sectoarelor municipiului București a ONM constă într-o probă scrisă, cu 4 probleme, pentru care se cere redactarea completă a soluțiilor. La recomandarea SSMR, în conformitate și cu protocolul dintre ME și SSMR, una dintre problemele de concurs se selectează din unul dintre numerele Gazetei Matematice, Suplimentului Gazetei Matematice sau va fi elaborată având ca suport o problemă selectată din Gazeta Matematica/Suplimentul Gazetei Matematice, conform recomandărilor SSMR privind utilizarea Gazetei Matematice în concursurile și olimpiadele școlare, afișate pe site-ul SSMR odată cu programa de olimpiadă.
(4) Subiectele pentru etapa județeană/a sectoarelor municipiului București a ONM la clasele V-XII sunt unice la nivel național, fiind elaborate de grupul de lucru al Comisiei centrale a ONM, în colaborare cu Comitetul Științific al ONM din cadrul SSMR, cu respectarea prevederilor legale cuprinse în Metodologia-cadru. Traducerea subiectelor în limbile minorităților naționale se face de către același grup de lucru.
ART. 12
(1) Un elev se poate califica la etapa națională a ONM numai dacă la etapa județeană a obținut un punctaj minim de 14 puncte din punctajul general maxim posibil de 28 de puncte, respectiv 50 % din punctajul general maxim.
(2) În vederea constituirii loturilor județene/ale municipiului București, pentru etapa națională a ONM:
(a) se atribuie câte un loc pentru fiecare an de studiu/clasă și pentru fiecare județ/sector al municipiului București, în total 47 de locuri/an de studiu/clasă la nivel național; locul este atribuit primului clasat la anul de studiu/clasa din județ/sectorul municipiului București în clasamentul final al etapei județene/a sectoarelor municipiului București a ONM, cu respectarea condiției de punctaj minim de calificare; în cazul în care la nivelul județului/sectorului municipiului București nu există participanți care să întrunească această condiție, locurile astfel disponibilizate vor fi adăugate la locurile suplimentare prevăzute la lit. (b).
(b) se atribuie un număr de 43 de locuri suplimentare la nivel național/an de studiu/clasă, atribuirea locurilor realizându-se în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene/a sectoarelor municipiului București și după atribuirea locurilor prevăzute la lit. (a).
(3) În condițiile în care, pentru un an de studiu/clasă la nivel național, sunt doi sau mai mulți elevi care au obținut punctajul general maxim posibil (28 pe puncte), toți acești elevi vor avea atribuite locuri în loturile județelor/sectoarelor municipiului București, fie pe locul anului de studiu/clasei și al județului/sectorului municipiului București, prevăzut la alin. (2), lit. (a), fie pe locurile suplimentare ale anului de studiu/clasei, prevăzute la alin (2), lit. (b).
(4) În situația în care cel puțin doi elevi din același județ/ sector al municipiului București s-au clasat pe locul I la etapa județeană/a sectoarelor municipiului București cu punctaje generale egale (mai mici de 28 de puncte), la același an de studiu/clasă, în vederea stabilirii elevului cu drept de participare la etapa națională, se aplică criterii de departajare. Departajarea se face după următoarele criterii, în ordine: numărul problemelor notate cu 7 puncte, numărul problemelor notate cu 6 puncte, punctajul obținut la problema cel mai puțin rezolvată la clasa respectivă, la nivel de județ, punctajul de la etapa locală. Dacă egalitatea persistă și după aplicarea succesivă a tuturor acestor criterii, elevii dintr-un județ/sector al municipiului București vor participa la o probă de baraj, organizată la nivelul județului/sectorului municipiului București. Subcomisia de evaluare din județul/sectorul municipiului București de proveniență a elevilor va elabora subiectele și baremele pentru proba de baraj, iar subcomisia de soluționare a contestațiilor din județul/sectorul municipiului București de proveniență a elevilor va realiza evaluarea lucrărilor. Elevul care obține punctajul cel mai mare la proba de baraj va avea dreptul de a reprezenta județul/sectorul la etapa națională, pe locul care revine acestuia, în conformitate cu prevederile alin. (2), lit. (a).
ART. 17
Pentru etapele locală și județeană/a sectoarelor municipiului București, soluționarea contestațiilor se face conform prevederilor legale cuprinse în Metodologia-cadru. Decizia comisiei etapei respective, privind rezultatele finale după contestații, asumată de președintele/președintele executiv al etapei, este definitivă.
Conform hotărârii Consiliului Consultativ la disciplina matematică, la etapa județeană/sectoarelor municipiului București, nu se desfășoară etapă de vizualizare a lucrărilor contestate!