Proiectul pilot numit ”Ora de Educație Rutieră la Liceu” – la Colegiul Național ”Elena Cuza”

ed rutiera

Zece licee din București au vizitate în acest an de proiectul organizat de Asociația EDIT. Astăzi, a fost rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național ”Elena Cuza”. Scopul acestui proiect este educarea liceenilor care au deja permis de conducere sau care doresc să obțină permisul de conducere în viitorul apropiat cu privire la statisticile sumbre pe care le-au provocat șoferii români și de a încerca să reducă accidentele rutiere prin comunicarea cu tineri.

După cum au notat și reprezentanții Poliției Rutiere, tinerii cu vârsta sub 25 de ani provoacă cele mai multe accidente în București: 6,15% din totalul incidentelor. Pe deasupra, 6% din mașinile înmatriculate în Capitala Țării au provocat un accident, iar Bucureștenii sunt urmați pe lista șoferilor periculoși de omologii lor din Constanța și Iași.

Prima ediție l-a avut drept invitat special pe Dani Oțil, prezentator TV și pasionat de motorsport. Prezența unei persoane publice în această ecuație este deschiderea unui canal de comunicare ”dezghețat”, care să le transmită elevilor un mesaj mai ușor de digerat în loc de tradiționalul ”Viața are prioritate”.

Pe lângă o lecție rapidă de prim ajutor de la un instructor de la ISU, tinerii află și cum să procedeze în cazul unui accident rutier, cum pot să prevină o situație periculoasă într-o mașină chiar dacă sunt simpli pasageri, precum și sfaturi de conducere defensivă de la pilotul Adrian Grigore. Elevii care urmează cursurile liceelor participante au ocazia să câștige un curs de conducere defensivă la școala înființată de Adrian Grigore.

https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/

Blog Attachment

Lasa-ne un comentariu