Proiectul “Istoria Regalității în Școli”

ist regalităţi2
Prof F.D: .Astăzi am avut onoarea să primim vizita Principelui Nicolae al României la Colegiul Național ,,Elena Cuza”. Elevii claselor a XI-a C și a XI-a D au discutat cu Alteța Sa despre Istoria Regalității, despre trecut și viitor. Aș vrea să citiți ce au scris două dintre elevele participante la întâlnire și să-mi spuneți dacă viitorul cu ei nu o să fie mai bun:
A.S., clasa a XI-a D: ”Când Alteța Sa ne-a întrebat câți dintre noi vrem să plecăm din țară, m-am uitat stânga-dreapta înainte să ridic mâna. Ştiam că, aproape întotdeauna, un răspuns afirmativ dezamăgeşte profund. Şi nu voiam să las această impresie unui membru al familiei regale. Văzând totuşi că nu eram singura care priveşte peste graniță cu speranță, am prins curaj. Am ridicat şi eu mâna. La vederea atâtor mâini ridicate, Principele Nicolae a spus ceva cu totul diferit de ceea ce auzisem până atunci. A zis că este minunat să mergem în străinătate, să călătorim cât mai mult, să cunoaştem oameni de la care să învățăm lucruri minunate. Să facem toate acestea, dar să ne întoarcem în România şi să punem aici în aplicare tot ceea ce am învățat peste hotare. Să avem grijă de țară, pentru că nu este moştenită de la părinții noştri, ci luată cu împrumut de la urmaşii noştri.
În cazul meu, aceste vorbe au înclinat balanța şi m-au făcut ca, după ce voi petrece câțiva ani în străinătate, să îmi doresc să revin în țară pentru a aduce aici ceea ce, lipsind, m-a determinat să plec.”
T.M. clasa a XI-a D:”Cu siguranță aceasta va rămâne o zi memorabilă pentru mine și colegii mei, deoarece am primit ocazia de a avea contact cu monarhia României printr-un reprezentant al său, însă nu într-o manieră rigidă, distantă, ci prin accesul la o altă latură a acestei instituții, respectiv cea umană. Sfaturile primite au fost unele dintre cele mai profunde și mai utile care ne-au fost adresate vreodată, iar abordarea subiectelor propuse discuție a fost de asemenea inedită, și tocmai prin aceasta, emoționantă. Cuvintele Principelui Nicolae vor rămâne mereu întipărite în mintea și inima noastră, transformându-se în sfaturi de mare ajutor în momentele de cumpănă, la fel ca imaginea seninătății cu care
acesta a înfruntat provocările vieții.”

Preluare de pe  https://www.facebook.com/asociatiaprincipelenicolae/:

”Săptămâna a debutat cu o nouă lecție de istorie în licee, în cadrul proiectului “Istoria Regalității în Școli”.

Ieri, elevii din Colegiul Național ”Elena Cuza”, Bucureşti au povestit împreună cu Nicolae al Romaniei despre suveranii țării, dorind să afle detalii despre realizările acestora. În plus, au interacționat cu obiecte ce aparțin Familiei Regale, fascinați fiind de povestea din spatele fiecăruia.
La finalul întâlnirii, Nicolae al României a completat în Cartea de Onoare a instituției. 
  
 
Blog Attachment

Lasa-ne un comentariu