Program de educație financiară nebancară

xx

          Colegiul Național ”Elena Cuza” a fost nominalizat de reprezentații Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru a fi inclus pe lista unităților de învățământ la nivelul cărora Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează programul de educație financiară ”Să vorbim despre piața financiară nebancară” în anul școlar 2017 – 2018.

          Programul se adresează elevilor de clasa a XI-a și presupune susținerea a 4 prezentări de educație financiară aferente celor trei piețe reglementate și supravegheate de ASF (piața asigurărilor, piața de capital, pensiile private, recapitulare).

        A.S.F (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a demarat în anul școlar 2015-2016 proiectul pilot „Să vorbim despre piața financiară nebancară” în vederea creșterii nivelului general de informare a elevilor privind sistemul financiar nebancar, dar și pentru realizarea unei educații solide în acest domeniu. La acel moment, programul s-a derulat la nivelul a 17 unități de învățământ, pentru peste 2.500 de elevi din București, Cluj-Napoca și Iași. Ca urmare a interesului crescut și având în vedere și obiectivele educaționale stabilite prin strategia A.S.F., în anul școlar 2016-2017, programul „Să vorbim despre piața financiară nebancară” a fost extins la nivelul a 98 unități de învățământ din 16 județe, plus Municipiul București, pentru un total de aproximativ 14.000 de elevi.

Blog Attachment

Lasa-ne un comentariu