Horațiu Mureșan performează atât în sport cât și la școală

Are 18 ani și este elev în clasa a XII-C la Colegiul Național „Elena Cuza” din București, profil – filologie bilingv engleză.
Horațiu Mureșan este exemplul elocvent că sportul și școala merg mână în mână. Poloistul legitimat la CSA Steaua București performează atât în bazin, cât și în sala de clasă.
Departe de casă, el fiind născut în Oradea, talentatul portar a venit la București în urmă cu doi ani și de atunci locuiește și se gospodărește singur, reușind să-și dozeze cât mai eficient timpul pentru „a împăca și capra și varza”.
Nu e simplu, deoarece o zi conține câte două antrenamente pe zi, iar în weekend participă la meciuri cu echipele CSA Steaua, el fiind component și al formației de seniori.
Multiplu campion național Palmaresul lui este unul impresionant pentru un puști de 18 ani.
A fost campion național de cinci ori la juniori și o dată la seniori, a ridicat de două ori deasupra capului Cupa României și
a fost desemnat de patru ori cel mai bun portar din România la categoria de vârstă la care a activat.
Prestațiile lui Horațiu Mureșan n-au fost trecute cu vederea de selecționerii echipelor naționale. Cu echipele de juniori ale
României a participat la Campionatele Europene din Malta (2021) și Muntenegru (2022), iar în 2023 a făcut parte din lotul național prezent la Campionatul Mondial de Polo – Under 20.
Turneul s-a desfășurat în iunie la Izvorani, iar cum anul școlar nu era încheiat ce credeți că a făcut Horațiu?
Ați ghicit! S-a dus în cantonament cu laptop-ul și cărțile necesare pentru a reuși să fie în top și la școală, ceea ce se
traduce prin obținerea mediei generale pentru bursă.

Mediile de peste 9,50 și implicit bursa de merit, demonstrează că Horațiu îmbină cu succes sportul și educația, benficiind de înțelegerea conducerii și a profesorilor de la Colegiul Național „Elena Cuza”București .
Convocarea suspriză Cum luna decembrie este luna cadourilor, Horațiu a mai primit o veste bună, fiind convocat la lotul național de seniori care se pregătește pentru Campionatul European de polo din Croația,
programat în perioada 4-16 ianuarie 2024. O convocare care încununează un an 2023, în care Horațiu a câștigat cu CSA
Steaua tot ce se putea, atât la juniori cât și la seniori, primind și titlul de cel mai bun portar în competiția juvenilă.
Pe lângă cariera sportivă, Horațiu și-a propus ca în 2024 să devină student la specializarea Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Lasa-ne un comentariu