Proiectul Erasmus+ „Capitala participării tinerilor din București”

Clipboard01c

 

Proiectul  Erasmus+ 2022-3-RO01-KA154-YOU-000096255 “Capitala participării tinerilor din București”, este un proiect  care se va derula in perioada 2 ianuarie 2023 -1 ianuarie 2024 care a apărut la inițiativă unei foste eleve a colegiului nostru, Andreea Osman , care  presupune  participarea unui grup de elevi cu vârste intre 15 și 21 ani    la viață democratica. Este prevăzută participarea a 30  tineri  la diferite  activități cu scopul că tinerii să înțeleagă mai bine rolul și atribuțiile diferitelor instituții cu care vor intra în contact, să își  dezvolte cunoștințele despre cetățenia și valorile europene.La sfârșitul proiectului toți elevii participanți vor primi certificate YouthPAss recunoscute  la nivel european.

Pe durata celor 12 luni de proiect se asigură o mai mare adecvabilitate a deciziilor și programelor de acțiune la nevoia social-comunitară, prin participarea tinerilor la elaborarea acestora, vor fi mai ușor înțelese de cetățeni, bucurându-se de mai largă lor susținere.

Proiectul se adresează celor 30 de elevi participanţi la activitățile derulate în cadrul proiectului în urma selecției realizate prin aplicarea unui chestionar adresat unui număr de 30 de elevi de liceu de la diferite profile cu vârste între 15-21 de ani.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Facilitarea vizitării instituțiilor publice din Municipiul București pe parcursul a 12 luni cu scopul informării în legătură cu problemele actuale ale comunității și deciziile legislative care se iau la nivelul sectorului, al țării și al Uniunii Europene;
  • Vizitarea Parlamentului European de la Bruxelles , unde tinerii își vor îmbunătăți cunoștințele despre cetățenia și valorile europene;
  • Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză și franceză  prin intermediul   vizitei de  la Bruxelles care se va realiza pe durata a 3 zile .

Proiectul va avea mai multe activități care se vor derula în mai multe etape:

În cadrul  proiectului elevii Colegiului  “Elena Cuza” vor face  o vizită la Fundatia Terre des Hommes în perioada 20-28 Aprilie, unde vor participa la diferite jocuri de echipa care le vor permite sa se cunoasca mai bine  si vor descoperi echipamente de printare 3D care permit printarea si gravura pe lemn sau material textil.

A doua activitate este vizita la Bruxelles în perioada 30 Iulie- 3 August 2023.

În cadrul vizitei de la Bruxelles din luna  August, elevii vor merge  la Parlamentul European unde vor intra în legătură cu diferite persoane, care le vor prezenta activitățile care au loc la Parlament. In zilele  urmatoare  tot în cadrul Parlamentului European ei vor participa la un Joc de rol prin intermediul căruia își vor asuma o anumită funcție care le va oferi șansa de a negocia o nouă lege a parlamentului. În restul timpului ei vor realiza  ateliere interesante  si vor vizita diferite  obiective istorice, culturale ale orașului.

 

.

 

 

Blog Attachment